A Merkapt Zrt. 2009. szeptember 11-én indította útjára „Napkollektoros szerelés a gyakorlatban” című ingyenes oktatássorozatást a Grundfos Hungária Kft., Riello Hungaria Kft. és Yorkshire Fittings Gyártó Kft. közreműködésével.

Az oktatássorozat célja, hogy a víz-, gáz-, fűtésszerelésben jártas kivitelezők, szerelők betekintést nyerjenek a napkollektor szerelés gyakorlatába. 

A napkollektor szerelése, telepítése egyre gyakrabban felmerülő feladat, a korszerű és energiatakarékos rendszerek iránt vevői igények növekedésével a szerelőknek, kivitelezőknek is lépést kell tartaniuk. Oktatás sorozatunk ebben kíván segítséget nyújtani.

A Riello napkollektorainak bemutatása mellett, a résztvevők megismerkedhetnek az Grundfos energiatakarékos szivattyúival, és a Yorkshire Fittings szolár rendszerekhez is alkalmas Carbon Press csőrendszerével.

 

   

Az oktatáson elhangzottakat nyomtatott formában is átadásra kerülnek, néhány általános kapcsolási rajzzal, hőközponti típustervekkel kiegészítve. Minden résztvevő 10.000.- Ft értékű Alpha2 energiatakarékos vásárlási utalványt kap ajándékba, mely 3 db kedvezményes áru szivattyú megvásárlása esetén váltható be a Merkapt Zrt. üzleteiben.

Az oktatás népszerűségét bizonyítja, a nagyszámú jelentkezők száma, eddig közel száz „mestert” sikerült újra az iskolapadba ültetnünk.

Az érdeklődők 2009. november végéig minden pénteken részt vehetnek az oktatásunkon, mely INGYENES, de regisztrációhoz kötött.