Mint arról korábban beszámoltunk a Merkapt sárkányhajó csapata sikeresen kvalifikálta magát a hétvégén megrendezésre kerülő szegedi Sárkányhajó Világbajnokságra. Csapatunk, ha már a nagy küzdelemben kivívta a részvétel jogát, nem dőlt elégedetten hátra és heti két edzéssel tovább csiszolta a sárkányhajózási tudományát.

A felkészülés fontos állomásaként részt vettünk a VB-re készülő csapatok edzőtáborában Fadd-Domboriban. Az egy héten át zajló összetartáson az alapötlet szerint a Világbajnokságon induló premier és masters legénység gyakorolt volna együtt, ám az eseményről hírt kapva számos céges és településes csapat csatlakozott az említettekhez.

sárkányhajó csapat

Nagyobb létszámban képviseltette magát a Merkapt mellett, többek között a Sun egysége és Tata valamint Nagykanizsa csapata. Szinte hiánytalanul jelen volt a masters kategóriákban induló két hajó, és a síkvízi világbajnokságon induló versenyzőit egyenlőre nélkülöző premier egység is.

A felkészülést, illetve az edzéseket Kozmann György és Csabai Edvin irányította, a kormányosunk az edzések alatt a válogatott csapat kormányosa Krausz Mihály volt. Az edzőtáborban elegendő idő nyílt arra, hogy a kemény edzések mellett a csapatok foglalkozzanak a technikával, és kipróbálják a legoptimálisabb beülési sorrendet is.

A sors iróniája, hogy amelyik csapat megvert minket az Újpesti selejtezőben, a Sun Microsystem volt, és éppen az ő példájukon felbuzdulva indultunk Tiszafüreden is, hiszen a „sunosok” is több selejtezőn elindultak a bejutásért. Most egy hajóban készültünk, közösen edzettünk és most a világbajnokáig elődöntő futamában újra egymás ellen fogunk versenyezni.

Az igazi erőpróba a hétvégén következik! Csapatunk 2010. augusztus 28.-án 10:00-kor a 2. előfutamban áll rajthoz, a BWT, Sun Microsystem Kft., Tűzoltók, MKB, és a Paksi Atomerőmű csapatainak ellenfeleként.

sárkányhajó vb óriásplakát

A Merkapt sárkányhajó legénysége: Bársony Bernadett (dobos), Bányai Ildikó, Bálint László, Békési Tibor, Buzál Miklós, Csabai Erik, Fülöp Ildikó, Gimesi Kriszta, Ilyés László, Ipacs Endre, Juhász Zsuzsa, Halgas Csaba, Huszárik Szilvia, Kaczeus Zoltán, Kiss Zoltán, Kirnyán Gábor, Koós-Lukács Tímea, Marjai Flóra, Ránics Szabolcs, Stempin Zoltán, Szemán Róbert, Tamás Zoltán, Tóth András és Csada Ágnes a csapatkapitány.

Külön köszönet, Csabai Edvin tizenhétszeres kenu világbajnoknak, aki végig velünk edzett és Ipacs Endrének – kajak-kenu szakosztályunk vezetőjének és a Sportágválasztó motorjának - aki, amellett, hogy a legénység tagja, ha kell első evezős, ha kell kormányos, időnként dobos és nem utolsó sorban állandó edzőnk is!

Találkozunk a döntőben!

További információk a Sárkányhajó Világbajnokság honlapján:

http://www.kajakkenusport.hu/sarkanyhajovilagbajnoksag/