mohamed aida vaillantA Merkapt Zrt. kínálatában előkelő helyet foglal el Európa egyik legnagyobb fűtő- és vízmelegítő berendezéseket gyártó és forgalmazó cége, a Vaillant termékportfóliója. A Vaillant termékek innovatív jellemzői, jövőbemutató megoldásai mellett környezettudatos működésüknek köszönhetően is méltán büszkélkedhetnek nívós hazai és nemzetközi díjakkal.

Mohamed Aida Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes tőrvívó választása is a Vaillant új termékére, a Vaillant ecoTEC plus VUW 236/3-5E kazánra esett, melyet Maglódi úti telephelyünkön személyesen vett át (képünkön).

Mohamed Aida 1976-ban született Budapesten és közel huszonnégy éve tőrvívóként halmozza a hazai és nemzetközi sikereket. Annak idején, 9 éves korában, iskolai testnevelés tanára buzdította a jó képességű lányt, hogy próbálja ki ezt a sportágat és a tehetséges Aida hamar az élvonalban találta magát. Világbajnoki ezüstérmét tizenhét évesen szerezte meg, később csapat Európa bajnoki és három világbajnoki bronzzal gazdagodott. Az 1996-os atlantai olimpia óta minden olimpián részt vett, 2004-ben, Athénban, a negyedik helyen bizonyult a legjobbnak.

A tőrvíváshoz elengedhetetlen gyors észjárást Mohamed tanulmányaiban is érvényesítette, több diplomával rendelkezik, rendkívül céltudatos és energikus. Most épp a londoni olimpiára készül, szenvedélye a tőrvívás és másfél éves kislánya, Olívia mellett még arra is jut ideje, hogy a Vancouver és Budapest között ingázzon – ahol férje él.

A Mohamed Aida által vásárolt kondenzációs kazán -akárcsak a sportolónő- a csúcsteljesítményre és a rejtett energia kihasználására törekszik. A Vaillant készülékek használatával a hagyományos fűtőkészülékekkel szemben közel 16%-os energia megtakarítás érhető el, ami sem a környezet, sem pedig a fogyasztó szempontjából nem közömbös érték.

Az ecoTEC plus tervezésekor a fenntarthatósági és gazdaságossági tényezők mellett a tervezők nagy hangsúlyt fektettek az ergonomikus kivitelre is; a készülékek az áramvonalas design-nak, a kényelmes digitális kijelzőnek, a helytakarékos kialakításnak, illetve a zajtalan működésnek köszönhetően valamennyi lakókörnyezetben megállják helyüket. Hosszú élettartamukat pedig beépített magnézium védőanód, a freonmentes, vastag hőszigetelés, a zománcozott belső alkatrészek és a rendelhető kiegészítők széles választéka biztosítja.

A Merkapt Zrt.-nál megvásárolható Vaillant ecoTEC plus kondenzációs készülékek biztonságos és kényelmes fűtési megoldást jelentenek minden alkalmazási esetre. Lapozzon bele katalógusunkba és válassza ki az Önnek legideálisabb berendezést!

Letölthető Vaillant katalógus itt!

Röviden a vívásról:
A vívás technikai jellegű küzdősport. A küzdőtéren (páston) két versenyző vív egymással mérkőzést (asszót). A mérkőzés célja, hogy a versenyzők közül az egyik minél hamarabb elérje a megadott találat számot (5, 15 találat, tus), így megnyerve az asszót. Találati felület csak a törzs lehet, amelyet csak szúrással lehet eltalálni. A fej és a karok érvénytelenek, ezt fehér lámpa jelzi, de ez a konvenciót nem szünteti meg, mindenképpen el kell dönteni, ki támadott. Ha a támadó szúrt érvénytelent, nincs találat, ha nem, akkor a védekező fél kapta a tust. A tőrvívás a vívás egyik fegyverneme, itt az érvényes találati felület csak a törzs, amelyet csak szúrással lehet eltalálni. A fej és a karok érvénytelenek, ezt fehér lámpa jelzi, de ez a konvenciót nem szünteti meg, mindenképpen el kell dönteni, ki támadott. Ha a támadó szúrt érvénytelent, nincs találat, ha nem, akkor a védekező fél kapta a tust. A vívásban nem a fizikai, hanem a pszichikai tényezők a meghatározóak: a gyors helyzetfelismerés, gyors döntéshozás képessége, amiket egyébként fejleszt is a sportág.