Ünnepelje velünk a IX. Nagy Sportágválasztón a Merkapt Zrt. fennállásának 20. évfordulóját!

Szeretettel várjuk családjával a gyerekeknek megrendezésre kerülő Merkapt Olimpián, ahol értékes nyeremények és vidám pillanatok várnak minden résztvevőre! 

2011 szeptemberében a Merkapt Maraton Team SE által életrehívott Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat tovább folytatja küldetését. A tavaszi, első etapban megrendezett 8 rendezvényre közel 40 000-en látogattak ki, szeptemberben pedig még nagyobb teret kap a sportágválasztás, hiszen a budapesti rendezvény mellett további 15 város várja az érdeklődőket.

 A fővárosban szeptember 16-án és 17-én, már kilencedik alkalommal kerül sor a Budapesti Nagy Sportágválasztóra, amelynek célja nem változott: minél többekben felkelteni a mozgás iránti vágyat, buzdítani az embereket - korhatár nélkül - a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget biztosítva több mint 90 mozgásforma kipróbálására. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat is láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele lehet és kell is kóstolni. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra a helyszínen megjelenő élsportolókkal.

A Merkapt Maraton Sportközpontban a színes sportági paletta idén szeptemberben is garantálja, hogy minden látogató megtalálja a számára leginkább szimpatikus mozgásformát. A legnépszerűbb csapatsportok (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda) mellett a küzdősportok (aikido, brazilian jiu jitsu, canne de combat, capoeira, hapkido, judo, kendo, kyokushin karate, nanbudo, savate, szablyavívás, wtf taekwondo) széles választéka is megtalálható lesz a rendezvényen. A látogatók emellett megismerkedhetnek többek között az alpesi sí, a biatlon, a cheerleading, a darts, a floorball, a golf, a gyeplabda, a gyorstollaslabda, a jégtánc, a krikett, a kötélugrás, a lacrosse, a mediball, a műkorcsolya, a sífutás, a sportlövészet, a szinkronkorcsolya, a tamburello, a tájékozódási futás, a tenisz, a teke rejtelmeivel is. A tavasszal több városban is nagy sikert arató versenybob, szeptemberben sem hiányozhat a Merkapt Maraton Sportközpontból és olyan újdonságok, mint a modellezés és a szamurájkard sportág is bemutatkoznak az eseményen.

A rendezvényről most sem hiányozhatnak az élsportolók, olimpikonok. A látogatók találkozhatnak többek között: Baczkó Bernadettel, Boronkay Péterrel, Csabai Edvinnel, Erdei Zsolttal, Gyurta Dániellel, Radulovic Bojanával, Kammerer Zoltánnal, Igaly Dianával, Szávay Ágnessel, Temesvári Andreával és Bárdosi Sándorral is, de a paletta folyamatosan bővül. 

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai és egyéb csoportos látogatók számára van főleg fenntartva, de természetesen mindenki bebocsátást nyer, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. A Nagy Sportágválasztó egy közösségi fórum, egy lehetőség, lehetőség a találkozásra a sportágak, a sportolók, a gyerekek és a szülők között, azt segíti, hogy minél könnyebben egymásra találhassanak a sportot kínálók és a sportot kívánók.
A IX. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Duparec segítségével szelektív hulladékgyűjtést tartanak a szervezők. A gyűjtés hatékonyságában közreműködik majd a helyszín mellett lévő Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola is, hiszen öko-iskolaként szervesen beleillik nevelési programjukba a koncepció.



IX. Budapesti Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI
Időpont: 2011. szeptember 16-17. (péntek, szombat).
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont (1106 Budapest, Maglódi út 12/A.)

Nyitva tartás: 9 és 17 óra között, a rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható!

Gyere el! Próbáld ki! Válassz!