A tavalyi évben csak részlegesen került megrendezésre a Bécset Budapesttel összekötő esemény (Bajnokok adománygyűjtő futása a vörösiszap károsuljaiért, Budakeszi-Budapest félmaraton, 56-os ’’Szabadság Futam’’), ám az idén megújulva, kibővítve elindítunk egy új versenyt.

Számunkra fontos, hogy olyan verseny kerüljön megrendezésre, amelyet az emberek érdeklődése, szeretete hoz létre, és az évek folyamán formál saját igényeinek, elvárásainak megfelelően. Példát mutatasson arra, hogy az emberi teljesítőképesség határai milyen messzire is kitolhatók. Célunk, a mozgás népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása, az érintett tájak természeti szépségeinek bemutatása, valamint a közösségi élmény megélésén keresztül a sportbarátságok erősítése.

A BBU klasszikusan egy hosszú távú futó verseny, ami öt napig tart, napi négy szakasz három-három váltóhellyel, mely teljesíthető versenykategóriákban egyénileg (napi 80-90 km), párban (napi 40-50 km/fő), vagy 4+1 fős csapatban (napi 20-25 km/fő).

A BBU teljesíthető versenyen kívüli kategóriában is melyben 4-20 főig alakíthatóak baráti csapatok, szabadon választott, kötetlen váltási lehetőségekkel, lehet továbbá a napi szakaszokat, azok részszakaszait, (váltóhelytől- váltóhelyig) teljesíteni is a verseny keretein belül, nem díjazottan. Csatlakozni lehet továbbá görkorcsolyával, és kerékpárral.

Újdonság!
A kerékpárosok szervezetten a verseny keretein belül túra jelleggel teljesíthetik a távot, vagy a résztávokat, biztosítjuk számukra az útvonalat, frissítést, és a verseny infrastruktúrájának használatát.

Jelenlegi állapot szerint a verseny teljes szakaszra vonatkozóan összeállt. Az érintett térségek, települések nagy várakozással tekintenek a versenyre. Készülnek, várnak bennünket, tájjellegű frissítőkkel, csatlakozó futók kíséretével bíztatnak majd benneteket:

„Húzz Bele! Meg Tudod Csinálni! Ne Add Fel!”

Bécsből rajtolva, az egykori Római borút történelmi köveit a jelenben koptatva szeljük át Ausztriát, Pozsony legszebb részét érintve a Duna vonalát követve futunk Szlovákiában majd Rajkánál átlépve a határt, a Szigetköz gyönyörű vidékén, a vizek városain keresztül, a Vértes mellett elhaladva, a budai hegyeken át érünk célba Budapesten.

Az útvonalon szakasz harmadoknál (váltópontokon), valamint 5 km-ként frissítőpontokon segítjük, hogy legjobb formádban teljesítsd, és érhesd el a célkitűzéseidet.

A jövőre tekintve már 2012-2013-2014-et tervezzük, mindig lesznek újdonságok, meglepetések, amelyekkel a verseny színesítésére törekszünk.

Mi készülünk!
Készülj Te is! 
Várunk!

A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathonra a nevezés folyamatos várjuk jelentkezésed!

Web: www.bbu.hu