Véget ért a 2011. április 5. és 10. között megrendezett Hungarotherm szakkiállítás, mellyel egy időben a 30., jubileumi CONSTRUMA építőipari szakkiállítás is kitárta kapuit. A teljes körű építőipari seregszemléhez ezúttal az ÖKOTECH Nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítás is csatlakozott és a látogatók számából érezhető volt, hogy a fókuszban álló megújuló energia és energiakorszerűsítés témakörök nagyon is aktuálisak. A MERKAPT Kft. számára még egy esemény szolgált apropóval; az idén 20 éves születésnapját ünneplő épületgépészeti cég a kiállításon indította el ünnepségsorozatát.

MERKAPT stand már messziről felismerhető volt az építmény feletti sárkányhajóról, mely nem is olyan régen élte meg a MERKAPT csapat fergeteges küzdelmét a cégek közti döntőben az ötödik helyért, a 2010. augusztusi Sárkányhajó Világbajnokságon.

A stand közelebbről is tartogatott meglepetést a látogatóknak; a MERKAPT termékek a 4 őselem –tűz, víz, levegő, föld– köré csoportosítva jelentek meg, fókuszban a sporttal és a személyesen megjelent olimpikon, világbajnok sportolókkal.

"tűz" "víz"

"levegő"

"föld"

Születésnap márpedig nincs torta nélkül, a minden nap nagy népszerűségnek örvendő tortaevő versenyeken a résztvevők a kalóriákkal nem törődve habzsolták az élvezeteket. A lelkesebbek standvadászaton is részt vettek és az előre megadott állomásokon gyűjtötték be az információt a kérdéses termékekről.

 


A születésnapról az ajándékok sem hiányozhattak, ám ezúttal az ünnepelt tartogatott meglepetéseket a látogatók számára. Nagy érdeklődésre tett szert a rendezvényen debütáló SUPERNOVA napkollektor rendszer, mely 4 előre összeállított szettel és olyan csomagárakkal mutatkozott be a nagyközönség előtt, ami még a megújuló energia témakörben jártasabbakat is meglepte. A SUPERNOVA napkollektorokkal a MERKAPT Kft. olyan napkollektor rendszer kialakítását tűzte ki célul, amely elérhető áron, olyan műszaki jellemzőkkel és szolgáltatásokkal rendelkezik, melyek eddig csak a prémium kategóriás termékekre voltak jellemzők. A rendszerben megtalálhatóak a sík és vákuumcsöves kollektorok, tárolók, vezérlés, minden szükséges kiegészítő szerelvény és rögzítéstechnikai elem.


A stand tűz oldalán középpontban álló BIODOM-27 pelletkazán a szabadterületen működés közben is megtekinthető volt, így egyszerű kezelhetősége és környezetbarát tulajdonságai azokat is meggyőzték, akik az elérhető ár mögött nem sejtették a figyelemreméltó műszaki jellemzőket. Az automatikus égésvédelem, a vákuumos égéskamra, a rugalmas teljesítmény moduláció (7,8 és 30,6kW közötti), a rendkívül halk működés (35dB), a 100%-ban fapellettel való üzemeltetés mellett a készülék egyik legfőbb ismérve, hogy beruházási költsége rövid időn belül megtérül.


Megbízható, környezetkímélő, egyszerűen kezelhető – ezek a MERKAPT kínálatában bemutatott Saunier Duval kondenzációs kazánok legfőbb ismérvei. Használatukkal éves szinten akár 20% energia-megtakarítás érhető el, teljes körű védelmet garantálnak túlfűtés, túlnyomás és víz nélkül való működtetés ellen. 

A levegő oldalon bemutatott Daikin Altherma hőszivattyú rendszerek lényegesen hatékonyabbak a fosszilis tüzelőanyaggal vagy árammal működő hagyományos berendezéseknél. Mivel a készülék a külső levegőben lévő hőt hasznosítja, sokkal kevesebb energia kerül felhasználásra, miközben az egyenletes és kellemes hőmérséklet előnyeit élvezheti a felhasználó.

 

A föld elem középpontjában a Walltherm falfűtés és felülethűtés rendszer állt, mellyel akár 80-150 W/m2 fűtőteljesítmény érhető el, a felülethűtő rendszer méretezésekor pedig 60-80 W/m2 hűtőteljesítménnyel lehet számolni. A Walltherm olyan kedvező tulajdonságokkal rendelkezik, mely korszerű energia-előállító berendezésekkel (kondenzációs kazán, hőszivattyú, stb.) rendkívül gazdaságosan üzemeltethető. A bemutatóról a Merkapt Zrt. saját gyártású és fejlesztésű terméke, a Geowarm geotermikus talajszonda sem hiányozhatott, mely a Föld felszínközeli geotermikus rétegéből szállítja a hőt a felszínre. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a Geowarm termékválaszték ma már több szondatípust tartalmaz, melyek közül mindig az adott feladatnak legmegfelelőbbet tudjuk szállítani.

 

A MERKAPT stand víz–eleme között többek között a BWT vízszűrő készülék is felsorakozott, mely a vízszűrés legkorszerűbb módjait kínálja. A visszamosható, műanyag betétes szűrőktől kezdve a hagyományos gyertyásszűrőkön át a sterilszűrőkig minden módozat képviselteti magát. A széles méretválaszték és a legkülönbözőbb igényeket is kielégítő szűrőbetétek révén a BWT szűrőcsaládok lényegében korlátlan felhasználhatóságúak.


A kiállítási építmény középpontjában a fürdőszoba részleg kapott helyett; ahol bemutatásra került a GEBERIT vadonatúj beépített szagelszívóval szerelt WC tartály rendszere és a falba süllyeszthető zuhany folyóka, KOLO fürdőszobabútor, HÜPPE új rögzítéstechnikával kialakított, üvegdekor mintázatú zuhanykabin, valamint a GROHE csaptelepekWC tartály, nyomólap is felsorakoztak. 

A születésnapi standon az imént felsorolt termékek mellett a MERKAPT szinte teljes palettájából ízelítőt nyerhettek a látogatók. A szülinapi meglepetések pedig egész évben folytatódnak, melyekről hírleveleinkben folyamatosan tájékoztatjuk az érdekelteket, ezen kívül akcióinkat keresse weboldalunkon és az akár vasárnap is nyitva tartó üzleteinkben!