Marci természetesen kerékpárosként vett részt az immár harmadik alkalommal megrendezett versenyen. Az Underworld Kupa eseményei a Merkapt Maraton Sportközpont területén zajlanak és a rendezvény sajátos hangulatát az adja, hogy a pálya egy része a föld alatt, a pincerendszerben halad végig, mely a 180 évvel ezelőtt zajlott bányatevékenység után „maradt hátra”.

A kőbányai pincerendszer egyébként az Élessaroknál kezdődik és innen a Jászberényi, Maglódi út mentén húzódik a Téglavető utcáig. A mintegy 20km hosszú pincerendszer a Csősztorony környékén van összeköttetésben a Harmat utca-Halom köz által határolt területen belüli pincékkel.

Érdekességként megemlítendő, hogy annak idején, az itt fejtett kövekből jutott a Margit hídra, a Mátyás templomra, a Halászbástyára, a Citadellára, az Operaházra, az Egyetemi Könyvtárra, a Magyar Tudományos Akadémiára, az Andrássy út számos palotájára, és még a kecskeméti református templomra is.



A versenyzőknek azonban minden bizonnyal nem jutott idejük az emlékhelyet túristaként megcsodálni, hiszen már 9 órakor elrajtolt az első mezőny az összesen öt futamból. A futamok 60-80 percig tartottak és az abszolút sorrend alapján hirdették ki a kategóriánkénti győzteseket.

A remek hangulatot némiképpen beárnyékolta, hogy a sportközpont melletti parkolóban lenyírt királydinnye tövise okozta defekt miatt az esélyesek sorra estek ki a versenyből. Szerencsére Marcit elkerülte a „baleset” és a Hobbi I. kategóriában a férfiak között az előkelő nyolcadik helyen végzett a 36 indulóból. És, hogy milyen élmény egy többszörös maratoni-kenu világbajnoknak egy teljesen más típusú megmérettetésen részt venni?

„Nagy sportélmény volt. Az összes kajak-kenus szakágban versenyeztem már, de egy másik sportban ez volt az első. A rajtnál a mezőny harmada elment mellettem, pedig az első sorból indultam. Két kör után kezdtem feljönni és leelőzni néhány versenyzőt. Akikkel meccsben álltam, azokhoz képest a technikás részekben voltam gyengébb kicsit, de ahol erőből lehetett menni, ott nem volt nagy különbség”.