2012. április 18 és 22. között, immár 31. alkalommal került megrendezésre a legnagyobb hazai építőipari seregszemle, a Construma szakkiállítás, melyen a Merkapt Zrt. két standdal is várta az érdeklődőket. A „D” pavilon 303/b standján 30m²-en mutattunk ízelítőt megújuló energia megoldásainkból, a „G” pavilonban megrendezett OtthonDesign kiállítás keretében pedig 3D fürdőszobai látványtervezésünket szemléltettük a gyakorlatban, mely Magyarországon egyedülálló módon, Maglódi úti fürdőszobaszalonunkban 3D életnagyságban is megtekinthető. 



A kiállításon debütált legújabb napkollektorunk, a Supernova-KX koaxiális vákuumcsöves kollektor. A Supernova termékcsalád többi tagjához hasonlóan a koaxiális változat is európai termék, az előre összeállított termék-szett más napkollektorok-szettekkel összehasonlítva éppúgy „kiüti az árakat”, mint a Supernova-1, 2, 3, 4 elnevezésű csomagok.

Cégünk saját fejlesztésű, földhő kinyerésére alkalmas Geowarm talajszonda megoldásait élő nyuszikkal berendezett kis kerttel prezentáltuk. A Walltherm falfűtés és felülethűtés rendszer szintén saját fejlesztésű, hazai gyártásban előállított termékünk, mely iránt nagy érdeklődés mutatkozott a kiállításon. Hasonlóképpen állt az érdeklődések középpontjában a Biodom pellet kazán is, mely lehetővé teszi, hogy a mai energiafüggő világban egy olcsó, energiakímélő és környezetbarát fűtési megoldást alkalmazzunk.

Standunkon a Saunier Duval és Vaillant kondenzációs gázkazánok szintén bemutatásra kerültek, melyek 10-11%-al magasabb hatásfokot képesek elérni, mint a hagyományos gázkazán, így a kevésbé jól szigetelt épületekben is hatékonyan alkalmazhatók és igény szerint akár padlófűtéshez, vagy falfűtéshez is kapcsolhatók. A kiállításon a Daikin Altherma hőszivattyú megoldásait is bemutattuk, melyek több energiát takarítanak meg a hagyományos tüzelőanyaggal vagy elektromos árammal működő rendszerekhez képest. A Daikin Altherma szabványos alacsony hőmérsékletű radiátorokkal, padlófűtéssel és fan coil berendezésekkel is összekapcsolható, így új építésű házaknál és felújításkor egyaránt megoldást jelent.