Hőkamerás vizsgálatot rendeljen a Merkapt-tól!

A hőkamerás vizsgálat, hőtérkép készítés keretében cégünk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja Önnek:
 
Társasházi lakások
  • Külső és belső vizsgálat elvégzése és a rögzített képek átadása: 19.000 Ft
  • Külső és belső vizsgálat elvégzése, kiértékelt jegyzőkönyv készítése: 28.000 Ft
  • Külső és belső vizsgálat elvégzése, kiértékelt jegyzőkönyv készítése, javaslatcsomag műszaki szakértő bevonásával: ajánlat alapján.
Családi házak
  • Külső és belső vizsgálat elvégzése és a rögzített képek átadása: 23.000 Ft
  • Külső és belső vizsgálat elvégzése, kiértékelt jegyzőkönyv készítése: 32.000 Ft
  • Külső és belső vizsgálat elvégzése, kiértékelt jegyzőkönyv készítése, javaslatcsomag műszaki szakértő bevonásával: ajánlat alapján.
Fenti árak bruttó árak, tartalmazzák a 27%-os áfát.
 
Nagyobb lakóingatlanok, illetve ipari létesítmények esetén kérjen egyedi árajánlatot!
 
Áraink tájékoztató jellegűek, átlagos méretű ingatlanokra vonatkoznak! Pontos árajánlatért keressen fel bennünket, kérésére visszahívjuk! 
 
Kőbányai telephelyünktől 60,- Ft/km + ÁFA kiszállási díjat számolunk fel az oda vissza útra. Az elszámolás alapját képezi az utvonalterv.hu által számolt leggyorsabb útvonal.
 
A képek száma nincs korlátozva. A vizsgálatokat hétvégén is elvégezzük. Vállaljuk a fentiektől eltérő ingatlanok (ipari, önkormányzati, állami létesítmények, hűtőházak stb.) vizsgálatát is egyedi árképzés szerint.
 
Kérje árajánlatunkat a info@merkapt.hu e-mail címre küldött ajánlatkéréssel, de kérésére akár vissza is hívjuk!
 
Sokan mondják, hogy a bontás nélküli épületdiagnosztika területén a hőkamerák kifejlesztése volt az utóbbi idők egyik lényeges változást hozó állomása. Hőkamerás vizsgálat segítségével nemcsak a szigetelési problémák tárhatók fel, hanem a falban vagy padlóban futó fűtésvezetékek esetleges szivárgásai is.
 
A lakó- vagy ipari ingatlan egészéről és egyes részeiről készült hőtérkép felvételek megmutatják, hol szökik az energia – és általa a pénz is az Ön zsebéből.
A hőkamera a testek felszíne által kibocsátott vagy azokról visszaverődő, 1-100 mikron közötti hosszúhullámú infravörös sugárzást méri. A világban mindenütt körülvesznek bennünket az elektromágneses hullámok, amelyek egy bizonyos (viszonylag szűk) tartományát látható fényként, színként érzékeljük. A látás alatti rezgésszámú hullámok az infravörös tartományba, a felettiek az ultraibolya tartományba esnek. Utóbbiakat a távközlésben, vagy épp röntgensugárzás formájában használja az emberiség, míg az infratartományban lévőket többek között a hőveszteség mérésére használhatjuk.
 
A testek felszínéről érkező hősugárzást a hőkamera, ez a speciális, eredetileg a hadsereg számára kifejlesztett készülék érzékeli és méri, majd az adatot elektromos jellé alakítja és digitalizálja. A számadatokhoz egy megegyezés szerinti színskálát rendel (ez az ismerős kéktől a sárgákon át az élénkpirosakig tartó tartomány), és grafikus képként megjeleníti a megfelelő szoftvert alkalmazó számítógép képernyőjén.
A hősugárzás mennyisége és hullámhossza a testfelület hőmérsékletétől, valamint annak hősugárzó képességétől függ.
A hőkamera a megfelelő matematikai egyenletek alapján kiszámolja a hőmennyiségadatokból a test felszínének valódi hőmérsékletét, tehát a vizsgált részlet minden pontjának bármely pillanatban észlelt hőmérsékletét.
A hőkamera rendkívül finom felbontású, akár már 0,02 Celsius foknyi eltérést is érzékel. Az éppen vizsgált felszín hőmérsékleti viszonyai a számítógépen – a beállítástól függően – finom átmenetekkel vagy éles kontrasztokkal, színes képekben jelennek meg.
         
 
 
Irodaház külső homlokzata szigetelés csere előtt valós képen és hőkamerás felvételen
 
      
 
 
Irodaház belső tere homlokzati szigetelés csere előtt valós képen és hőkamerás felvételen
 
 
A hőkamerás vizsgálat - többek között - az alábbi területeken tesz lehetővé gyors és pontos hibakeresést: 
  • Épületdiagnosztika, hőszigetelés hibáinak feltárása
  • Hőhidak, hőveszteségek feltárása
  • Nyílászárók hiányosságainak azonosítása
  • Páralecsapódások, nedvesedés, penészesedés helyeinek azonosítása, okainak feltárása 
  • Födémek, tetőterek szigetelésének vizsgálata 
  • Padlófűtés, falfűtés sérülések könnyű felismerése, rejtett nyomvonalának azonosítása
  • Elektromos rendszerek ellenőrzése és a túlmelegedéssel járó hibák feltárása
  • Gépészeti berendezések, forgó alkatrészek diagnosztikája
  • Gőzös és meleg vizes rendszerek, csövek, szivattyúk, kapcsolódó gépészet szigetelésének ellenőrzése
  • Hőcserélők ellenőrzése
  • Klíma berendezések és hűtési rendszerek ellenőrzése (épületek, járművek, hűtőkamrák, stb.)
  • Kemencék, szárítók ellenőrzése
SuperResolution technológia segítségével a hőképek minősége egy pillanat alatt élesebb lesz. A hőkamerák képminősége egy osztállyal javítható, azaz négyszer több pixel és 40%-al jobb geometriai felbontás érhető el. Pl.: 160x120 pixelből 320x240 pixel lesz. 
 
A rádiófrekvenciás páratartalom és hőmérséklet érzékelő egy pillantás alatt segít feltérképezni a penészképződéssel veszélyeztetett területeket. 
 
(A vizsgálat alkalmával csak olyan képeket van módunk készíteni, amelyek biztonságos körülmények között rögzíthetők. Értendő ez főként az épületen kívüli vizsgálatokra nagy magasságban, építési területen, stb.)