Merkapt Épületgépészeti Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.   5.017.724.- Ft  uniós támogatást nyert a „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. 

A pályázat összköltsége   7.719.576.-  Ft volt, melyből a 1106 Budapest, Maglódi út 14/b. szám alatti székhelyén 1 db Testo hőkamerát és 1 db DEXMA CNC marógép beszerzését hajtotta végre. 

A Merkapt Kft. 1991-ben alakult, épületgépészeti kis- és nagykereskedelmi anyagokat forgalmaz.  A megbízható minőségnek és az egyre szélesedő termékpalettának köszönhetően a partnereik száma folyamatosan bővül mind a nagykereskedők, mind a lakossági vásárlók körében. 

Vállalatunk egyik legfontosabb terméke ebben a termékkörben a saját feljesztésű, 2006-tól saját gyártásban előállított WALLTHERM gipszkarton hűtő-fűtő panel. Lényege, hogy a gipszkarton panel hátoldába belemart hornyokba fűtőcsöveket fektetünk, majd a hátfalat visszadolgozzuk, így egy kész szerelhető és azonnal beépíthető felülethűtő-fűtő elemeket készítünk. 

A WALLTHERM márkanév védjeggyel eláttott, ÉMI engedéllyel rendelkező rendszer!

A projekt kapcsán beszerzésére került gépek lehetővé teszik, hogy a jelentős kézimunkát egy nagyobb hatékonyságú gép vegye át, mely így kiküszöböli, a sokszor piacra nem bocsájtható termékek készítését. A projekt célja, hogy újszerű technológiákat vezessünk be a Walltherm panel gyártási és fejlesztési tevékenységébe. 

A projekt során beszerzésre került egy TESTO hőkamera is, mely szerves része a panel fejlesztésnek. Az új marógéppel készített nyomvonalak teszteléséhez kívánjuk alkalmazni a hűtő-fűtő panelek hatékonyságának növelésére. 
A cégről a www.merkapt.hu oldalon, a fejlesztésről pedig a www.nfu.hu oldalon elérhető TÉRKÉPTÉR alatt olvashatnak.