Kedves Partnereink!

Értesítjük Önöket, hogy az elmúlt időszakban felvettük a kapcsolatot a Magyar Vöröskereszttel és megvizsgáltuk, milyen módon tudjuk segíteni az egyik országos egészségmegóvó projektjükben az önkéntes véradásban.

A Merkapt Zrt. úgy vesz részt a programban, hogy November 11-én véradó pontot üzemeltet központi telephelyén (Bp., Maglódi út 14/b). Mi biztosítjuk a helyszínt a Vöröskereszt munkatársainak, akik egy mobil labort fognak kialakítani nálunk.  Ezen a napon minden olyan partnerünk, beszállítónk, munkatársunk, aki szeretne ilyen módon segítséget nyújtani és szívesen részt venne önkéntes véradáson, minden egyéb szervezés, utazás, költség nélkül részt vehet.

A véradás önkéntes és szubjektív dolog. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ilyen módon tud, szeretne e segíteni a betegeken. Ezért a jelentkezés is diszkrét módon, egyéni jelentkezéssel történik. Amennyiben Ön is szeretne részt venni kérem küldjön egy privát üzenetet, email formájában számunkra: marketing@merkapt.hu

A véradó pont befogadó képessége korlátozott, ezért kérünk részvételi szándékát jelezze számunkra!

Központi kommunikációs csatornáinkon is igyekszünk minél több partnerünket, beszállítóinkat, vevőinket informálni róla, hogy lesz nálunk véradás és előzetes regisztráció után bárki részt vehet rajta. 

Regisztráció: marketing@merkapt.hu (Kérjük adja meg nevét, születési időpontját és telefonszámát!)

Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 14/b.

Időpont: 2013. 11.11. 11:00-13:00 óra között.

 

 

Ha szeretne többet megtudni a véradásról:

A gyógyításhoz nélkülözhetetlen vér semmi mással nem pótolható, mert élő anyag!

Egyetlen véradással három betegen segíthet: a levett vérből vörösvérsejt-koncentrátum, plazmakészítmények és vérlemezke-koncentrátum készül.

A véradás egyben szűrővizsgálat is (kötelező tesztek a HIV, Hepatitisz-B, Hepatitsz-C, szifilisz kimutatás és a vércsoport meghatározás).

A nők évente négyszer, férfiak évente ötször adhatnak vért. Két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie.

A véradás alkalmával steril vérvételi zsákba, egyszer használatos tű segítségével 4,5 deciliter teljes vért vesznek le (egy egység/1E), és egy keveset a vizsgálathoz mintacsövekbe.

A véradás 30-45 percet vesz igénybe, adatfelvétellel és kivizsgálással együtt statisztikailag kimutatható, hogy a legtöbb vérre ma már a daganatos betegek kezeléséhez van szükség. Ezt követik a különböző sebészeti beavatkozások. A sport-és közlekedési balesetek miatti sérülések csak a negyedik helyen állnak. A nagy vérigény elsősorban az orvostudomány fejlődésének a következménye: sok korszerű műtét, szervátültetés, a rosszindulatú betegségek (leukémia, daganatok) kezelése csak a korszerű transzfuziológiai lehetőségek birtokában lehetséges.