A Merkapt által támogatott Kövér Márton lesz az idei évben megrendezésre kerülő világjátékok egyik főszereplője.  

 

Az olimpiai játékok programján nem szereplő sportágak közül a legmagasabb színvonalú, népszerű és látványos sportágakban megrendezett versenyek szerepelnek a Világjátékok programján. Földön, vízen és a levegőben űzött sportágak részt vevői a „gyorsabban, magasabban, erősebben” cél érdekében küzdenek egymással.

Négyévenként, az Olimpia utáni évben e sportágak világelső sportolói gyűlnek össze, hogy a Világjátékok keretén belül együtt törjenek a csúcsra. Miután a nemzetközi versenynaptárban kiemelkedő helyet foglal el az esemény, így világszerte előtérbe kerülnek ezek a sportágak és versenyzőik, akik a nagy nyilvánosság érdeklődése mellett mutathatják be felkészültségüket a 11 napon át tartó Világjátékokon.

 

 

A Magyar Olimpiai Bizottság adatai szerint jelenleg ötvenen vannak a Világjátékokon indulók listáján. 

A maratoni kajak-kenusokon kívül aerobikban, siklóernyőben, tájfutásban, szumóban, íjászatban, erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban és búvárúszásban lesz magyar sportoló.

 

 

Az idei évben megrednezésre kerülő kolumbiai világjátékoknak Cali városa ad helyszínt, ahol maratoni kenuban Győre Attila lesz Kövér Márton társa.

 

 

Szurkoljunk együtt a MAGYAR CSAPATÉRT!