A kedvezményezett neve: MERKAPT Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: Kereskedelmi központ építése és kapacitásbővítés a Merkapt Zrt-nél”

A szerződött támogatás összege: 418 278 456 Forint

A támogatás mértéke (%-ban): 70

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat keretében szeretnénk kereskedelmi áruraktározási és logisztikai raktárbázist kiépíteni, a hozzá kapcsolódó irodákkal és szociális helységekkel, Szeged, Merkapt köz 1. címen.

A tervezett épület egy kb. 1800 m2 magas raktár, amely a jelenleg használt, 1066 m2-es, normál belmagasságú épülethez képest többszörös mennyiségű áruraktározására lesz alkalmas. A jelenlegi szűk raktárkapacitás korlátozza az optimális működést és a terület fejlődését. Várhatóan a nagyobb raktárkapacitás az áruválaszték bővítését, és jelentősebb mennyiségű árukészlet elérését biztosítja majd az ügyfelek számára. 
Az épület energetikai igényét napelemes rendszer biztosítja, fűtését hőszivattyús rendszerrel kívánjuk ellátni.  A raktárépület berendezéséhez raklapos állványrendszer kerül telepítésre, 8 méter magasságú, 4 szint elosztásban kialakított modern magas raktári technológiának megfelelően. 
A raklapok emelésére 2db elektromos üzemű tolóoszlopos oldalvillás targonca, valamint 1 db kamionok rakodására alkalmas homlokvillás targonca beszerzése szükséges. 
Az irodaépületben több munkaállomás illetve informatikai rendszer kerül kialakításra. A munkaállomások mindegyikéhez számtógép, monitor valamint összesen 2 nyomtató kerül beszerzésre, továbbá az informatikai fejlesztés része a raktári munkát irányító vonalkód olvasós trekkerek beszerzése. A raktári komissiózó, áruátvevő és árukiadási folyamatokat automata rendszer által a trekkerre kiosztott feladat irányítja.

 

 
A projekt tervezett befejezési dátuma:
A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03045

 


 

 

A kedvezményezett neve: MERKAPT Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: „Munkahelyi képzések megvalósítása a Merkapt Zrt-nél”

A szerződött támogatás összege: 3 326 777 Forint

A támogatás mértéke (%-ban): 100

A projekt tartalmának bemutatása:

Vállalkozásunk, a MERKAPT Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2018. augusztusában 3 326 777 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által 2017. március 29-én meghirdetett „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára” című felhívásra benyújtott pályázatán.  

 
A projektben 9 fő saját munkavállaló képzése valósul meg. A tervezett képzések a következők: 

  1, Vezetői hatékonyság fejlesztés tréning 48 órában 7 fő bevonásával,

  2, Szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció ECDL szinten 60 órában 3 fő bevonásával.

Cégünk munkavállalóit célzó képzések támogatása a munkavállalók foglalkoztathatóságának javításán keresztül hozzájárul az uniós célokkal összhangban lévő nemzeti vállalás teljesítéséhez.
 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.09.28.
A projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00560
 

 

 
 

A kedvezményezett neve: MERKAPT Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A projekt címe: „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatáésok terjesztésének támogatása a Merkapt Zrt-nél”

A szerződött támogatás összege: 22 300 801 forint

A támogatás mértéke (%-ban): 38,24

A projekt tartalmának bemutatása:

Vállalkozásunk, a MERKAPT Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2018. novemberében 22 300 801 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Támogató által 2017. január 13-án meghirdetett „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című felhívásra benyújtott pályázatán. 

A pályázat keretében megvalósuló projektünkkel a cégnél bevezetésre kerülő új informatikai rendszer elsősorban az értékesítésben és az ügyviteli folyamatokban fog előrelépést jelenteni az üzemelésünkben.

A projekt keretében az alábbiak kerülnek beszerzésre:

  • REG-Doc rendszer core licenc
  • REG-Doc és Vectory iktató és dokumentumkezelő modul
  • REG-Doc CRM modul
  • REG-Doc Workflow modul
  • Kontrolling modul és kiegészítő elemei
  • Raktárautomtizálás, vonalkódolvasó rendszerrel

Fontos, hogy a szoftver a legkorszerűbb technológiák igénybevételével kerül kifejlesztésre, így az hosszútávon, magas szinten tudja szolgálni a szervezet érdekeit. Megjelenésében, kezelésében igazodik a jelenlegi trendekhez, melyben az adatbiztonság és a megfelelő teljesítmény kiemelten fontos, így a kezelése az egyéb hasonló rendszerekkel (MS Office) megegyezően könnyen elsajátítható az alkalmazottak számára.

 

A projekt keretében beszerzésre kerülő informatikai rendszer Debrecenben kerül kiépítésre. A Merkapt Zrt. vidéki telephelye a fejlesztéseket követően sem kívánja átpozícionálnia magát. Célunk továbbra is a meglévő ügyfélkör igényeinek magas szintű kielégítése. A telephelyeink fő feladata a raktározás, a viszonteladói értékesítés és az ügyfélkezelés.

A Merkapt Zrt. sikerének titka többek között az alkalmazotti körében keresendő. Az új informatikai rendszerünk az ő munkájukat fogja támogatni. Az értékesítésben és az ügyviteli folyamatokban résztvevő munkatársaink lesznek a fejlesztésnek a célközönsége. Az új szoftverek felhasználásának a célja a munkatársak hatékonyságának növelése, az ügyfélkör gyorsabb, pontosabb kiszolgálása, a napi adminisztrációs feladatok digitalizálása, a visszakereshetőségének javítása és az utólagos adatgyűjtés.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.09.26-2019.12.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00802


A kedvezményezett neve: MERKAPT Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

 

A projekt címe: „A Merkapt Zrt. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”

A szerződött támogatás összege: 35 826 031forint

A támogatás mértéke (%-ban): 70


A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretén belül beszerzésre kerülő gépek lehetővé teszik új termékek forgalmazását, amelyekkel új piacok szerezhetők meg.

A bevezetni kívánt CNC technológia egy olyan magas hozzáadott értékű szolgáltatás beépítését segíti szolgáltatás portfóliónkba, amely által új, hosszútávú együttműködéseket tudunk kialakítani már meglévő, és potenciális megbízóinkkal. A kapcsolódó szakértelem és tapasztalat rendelkezésre áll ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, illetve tervezünk további létszámbővítést is megvalósítani a magas színvonalú szakmaiság biztosítása érdekében.

A közeljövőben tervezünk szabadalmi oltalommal ellátott saját termék fejlesztésének irányába is elmozdulni, ennek alapját képezhetik a megvalósítani tervezett fejlesztések.

Az eszközbeszerzések mellett tervezzük ingatlanunk kisebb mértékű felújítását is, ezzel elsősorban energiahatékonyságon keresztüli költségmegtakarítást célozva. Szintén ezt a célt segíti a tervezett napelemes rendszer megvalósítása.

Összefoglalva projektünk két irányból célozza a fenntartható, stabil működés biztosítását. Egyrészt az új eszközöktől a bevétel növekedését várjuk, másrészt az ingatlan és energetikai fejlesztésekkel költségeinket szeretnénk csökkenteni.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.04.01-2020.12.31.

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00314