A WALLTHERM egy radiátort nem igénylő, fűtési (és hűtési) rendszer. Sok előnye van a konvencionális fűtési rendszerekkel szemben. A falfűtési rendszerek elterjedésének további lendületet adott a korszerű energiát előállító berendezések technikai fejlődése, és térnyerése a hagyományos fűtési
rendszerekhez képest.

A WALLTHERM költséghatékony hőelosztása, sokoldalúsága és alacsonyabb beruházási költsége mellett, felhasználói szempontból kiemelendő, a távvezérlés okozta egyszerű kezelhetőség, mint elsődleges kényelmi faktor.

 

A WALLTHERM rendszerhez megfelelő szabályozás szükséges. A szabályozás kialakítása rendkívül rugalmas, bármilyen felhasználói igény – akár a szobánként eltérő hőmérséklet beállítás is kielégíthető. Alapesetben helyiségenként egy érzékelő egység kerül felszerelésre, amely méri az adott helyiség hőmérsékletét és továbbítja a központi egységbe. A központi egység vezérli az adatok folyamatos kiértékelése mellett az osztó-gyűjtőn elhelyezkedő termoelektromos fejeket, amelyek zárják, vagy nyitják az egyes helyiségekbe tartó hűtő, ill. fűtővíz útját, ezáltal folyamatosan tartva a megkívánt hőmérséklet. A központi elektronika gondoskodik még a szivattyúkés a hőtermelő, vagy a hűtő egység megfelelő időbeni indításáról és kikapcsolásáról is.

Az elektronika lehetővé teszi egyéb extrák (távvezérlés, wifi, stb.) alkalmazását is.

Hűtés esetén feltétlenül szükséges harmatpont érzékelők beépítése is. A harmatponti érzékelők beépítésével megakadályozható, hogy a hűtött felület a helyiségben meglévő légállapothoz tartozó harmatpont (az a hőmérséklet, ahol az adott páratartalom mellett a felületi párakicsapódás megindul) alá hűljön.

A WALLTHERM kiterjedt és lehetőségekben gazdag távvezérlési rendszere gondoskodik még a szivattyúk és a hőtermelő, vagy a hűtő egység megfelelő időbeni indításáról és kikapcsolásáról is.

A WALLTH HU-264 központi vezérlő egység képes hűtés és fűtés üzemmódban is a zónák, vagy fűtőkörök vezérlésére. Okosíthatjuk otthonunkat a WALLTH HU-285 színes, érintőképernyős, helyi távfelügyelettel. A panelen szobánként, vagy felületenként állíthatjuk a WALLTHERM kívánt hőmérsékletét, egy pár érintéssel. A WALLTH HU-285 kezelőfelületéről, amellett, hogy beállítható az összes aktív zóna kívánt hőmérséklete, módosíthatók a zónákhoz rendelhető üzemelési programok és a zónák gyári megnevezési is átírhatók. A WALLTH HU-285 a beállítások módosítása elleni védelemmel (gyermekzár funkcióval), ébresztőórával, naptárral és diavetítő üzemmóddal is rendelkezik.

A WALLTH HU-507 Ethernet modul segítségével a WALLTH HU-264, internet vagy helyi hálózaton keresztül történő felügyelete, távvezérlése válik lehetővé, egy erre alkalmas eszköz ( számitógép, tablet, okostelefon stb.) által.

A WALLTH HU-R8bh vezeték nélküli szobatermosztát, a fűtött terek hőmérsékletének esztétikus és komfortos szabályozására szolgál. A WALLTH HU-264 zónavezérlő egyes zónáinak a szobahőmérséklet és páratartalom felügyeletét teszi lehetővé. A szobahőmérséklet a WALLTH HU-R8bh kijelzőjén van megjelenítve. A kívánt hőmérséklet, az érintőgombok segítségével, szükség szerint módosítható.

A WALLTH HU-264 zónavezérlőhöz alkalmazható a WALLTH HU-261r vezeték nélküli szobahőmérséklet érzékelő. A WALLTH HU-261r vezeték nélkül csatlakozik a HU-264 zónavezérlőhöz és ez alapján is állíthatjuk a preferált hőmérsékletet.

 

A WALLTH HU-WIFI RS Ethernet modul hasonlóan a WALLTH HU-507 Ethernet modulhoz, a WALLTH HU-264 interneten vagy helyi hálózaton keresztül történő felügyelete, távvezérlése válik lehetővé egy erre alkalmas eszköz (számitógép, tablet, okostelefon, stb.) által. A távfelügyelet kezelőfelülete az eszköz webböngészője vagy mobil alkalmazás segítségével érhető el. A kezelőfelületről áttekinthetők a vezérlő által mért adatok, és vezérelhető a vezérlő alap, vagy összes beállítása, valamint be lehet lépni a telepítés menübe is. Az olyan zónaszabályozó távfelügyelet esetén, mint a WALLTH HU-264, az összes érzékelő aktuális hőmérséklet értékének megtekintésén kívül, módosíthatók a zónák megnevezései és háttérképei, a beállított hőmérsékletek, programozható és kiválasztható a megfelelő működési program, továbbá grafikon segítségével ábrázolható a rendszer működése.

A WALLTHERM kiterjedt távvezérlési rendszere, minden lehetőséggel megad, a tökéletes beállításokhoz és irányításhoz, hogy teljes mértékben ki tudják használni a WALLTHERM adta modern fűtési és hűtési lehetőségeket.