Spóroljon akár 80 % időt, akár 20 %-al kevesebb erőkifejtéssel!

A közvetlen vágás funkcióval a 20 mm-es csövek egy mozdulattal elvághatóak. Amennyiben a csőátmérő, vagy a cső anyagellenállása túl nagy, az olló automatikusan racsni funkcióra vált.

A csőszerszámokat és csőfeldolgozó berendezéseket gyártó ROTHENBERGER legújabb szerszáminnovációja egyedülálló 2 az 1-ben funkciójának köszönhetően két külön olló szükségességét váltja fel: A ROCUT 42 Twin Cut műanyag csőolló közvetlenül vagy racsnis vágással vágja le a csövet.

 

Ahhoz, hogy a kis és nagy csőátmérőket optimálisan lehessen vágni, a ROCUT 42 Twin Cut közvetlen és racsnis vágási funkcióval rendelkezik. A közvetlen vágás alkalmas kis átmérőjű vagy vékony falú csövekhez; a cső könnyen és gyorsan elvágható egy mozdulattal. A racsnis vágási funkció ideális nagyobb vagy különösen vastag falú csövekhez, így egyszerű és gyors vágás, minimális erőfeszítéssel

Mivel a racsnis vágást csak szükség esetén használják, a kézművesek jelentős időt spórolnak meg a munkával. A professzionális felhasználókkal végzett tesztek azt mutatták, hogy az idő akár 80% -át is meg lehet takarítani, ha kisebb csőátmérőket vágunk, mint a csak racsnis vágású ollókkal történő vágáshoz.

A ROCUT 42 Twin Cut v-alakú pengéje PTFE bevonattal van ellátva. Ezáltal a vágáshoz szükséges erő ráfordítás mértéke az előző ROCUT TC 42 modellhez képest kisebb.

A PTFE bevonat és a penge V- formája nagy mértékben csökkenti a cső deformációját, így az utólagos munkák mennyisége is csökken.

Az ollót a visszaállító karral lehet kinyitni - újdonság, hogy ez a kar az olló mindkét oldaláról működtethető, így a bal és a jobbkezesek egyformán kényelmesen dolgozhatnak az ollóval.