SZUPERSZTÁROK A MEDENCÉBEN
Ennyi olimpiai, világ- és Európa-bajnokot egy medencében még garantáltan nem láttál – sem itthon, sem máshol a világon! A tokiói ötkarikás játékokig tartó, négyéves Ötpróba-forduló utolsó nagy sportfiesztáján több mint 30 hazai sztársportoló villantja meg tudása legjavát a kedvedért. Mindezt egy parádés showműsor erejéig, az ország legprofibb uszodájában, a Duna Arénában.
 
A tokiói ötkarikás játékokig tartó, négyéves Ötpróba-forduló utolsó nagy sporteseményén több mint 30 hazai sztársportoló mutatja meg tudását. Köztük Cseh László, olimpia ezüst- és bronzérmes úszó, DR. Kiss Gergely 3x-os olimpiai bajnok vízilabdázó, Storcz Botond, 3x-os olimpiai bajnok kajakozó és még sokan mások.
Mindezt egy parádés showműsor keretében, az ország legprofibb uszodájában, a Duna Arénában. 
 

PROGRAM

Megnyitó
Dr. Kiss Gergely, Cseh László és Storcz Botond részvételével.


Csillagszóró úszás
A legjobbak között még leggyengébb láncszemnek lenni is dicsőség! Sztárúszók lépnek szövetségre más sportágak kiválóságaival egy pörgős váltó erejéig. A leglassabb versenyzőknek minden körben búcsút mondunk, a legfürgébb páros pedig viszi a pálmát!


Kajakfutam
Kajakozni medencében? Ha az ország leggyorsabb kajakosai versengenek a leggyorsabb hazai medencében, akkor naná! Szurkolj a 100 m-es futamokon a világ-, és az olimpiai bajnokokból álló csapatoknak. Szerinted ki lesz a győztes?
  Olimpiai bajnok csapat tagjai: Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó; Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó; Csipes Tamara olimpiai bajnok kajakozó; Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó; Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó
  Világbajnok csapat tagjai: Gazsó Dorka világbajnok kajakos; Bodonyi Dóra világbajnok kajakos; Medveczky Erika Nyolcszoros világbajnok magyar kajakozó; Balaska Márk világbajnok kajakos; Apagyi Levente világbajnok kajakos!


Szinkronúszás-bemutató
Hogyan kerülnek szirének és sellők a Duna Arénába…? A hazai szinkronúszás virtuózai szépségükkel és művészi zenés műsorukkal bűvölik el a közönséget. Bemutatót tart: H2O SE masters csapata és Római SE junior csapata


SUP bemutató
Egyre nagyobb teret hódít magának Dunán innen és túl a látványos stand up paddle (SUP), magyarul állószörf. Bár fiatal sportágról van szó, kenu- és kajakbajnokaink már rutinosan kezelik a SUP deszkát és az evezőt. Olyannyira, hogy még figurázni is van kedvük!


A Rippel Brothers akrobatikus show-ja
Lélegzetelállító mutatványok és válogatott izgalmak a magasban, a csillogó víz fölött! Vajon sikerül a levegőben maradni, vagy zuhanás lesz a vége…? A világhírű, kétszeres állami díjjal kitüntetett, kilencszeres világrekorder artistapáros, Rippel Ferenc és Rippel Viktor produkciója a tavalyi zajos siker után idén sem fog csalódást okozni.


Kajakpóló
Igazi adrenalinfröccs a Vizesgála egyik nagy közönségkedvence, a speciális kajakban játszott kajakpóló! A játékosokat bravúros labdaérzék, kirobbanó energia és elszánt győzni akarás jellemzi, úgyhogy izgalomért biztosan nem kell a szomszédba menni.


Műugrás
Itt tényleg fejest ugrunk a vízi sportok világába! .


Sárkányhajózás
Művészek, élsportolók és ötpróbázók lapátolnak egymásért és egymás ellen, de legfőképpen a győzelemért! A nagy kérdés: melyik csapat evez a legkeményebben ahhoz, hogy elfoglalja sárkányhajójával a többiek térfelét…?


Vízilabda
Vérprofi veteránok és ifjú titánok egy medencében! Az elmúlt 20 év válogatott vízilabdázói, olimpiai és világbajnok pólósok csapnak össze egy barátságos, 4×5 perces kispályás meccsen.

  Világbajnok csapat: Bátori Bence: világbajnoki aranyérmes, Szivós Márton: világbajnoki aranyérmes, Decker Ádám: világbajnoki aranyérmes, Decker Attila: világbajnoki aranyérmes, Gór-Nagy Miklós: világbajnoki aranyérmes
  Olimpiai bajnok csapat: Hosnyánszky Norbert: olimpiai bajnok, Kis Gábor: olimpiai bajnok, Fodor Rajmund: kétszeres olimpiai bajnok, Biros Péter: háromszoros olimpiai bajnok, Gergely István: kétszeres olimpiai bajnok, Märcz Tamás: olimpiai bajnok, Dr. Kiss Gergely: háromszoros olimpiai bajnok

 
A gála előtt te is kipróbálhatod úszás tudásodat a Duna Aréna medencéjében 500 m-es, 1500 m-es illetve 3000 m-es távokon. Ráadásul bónuszként Ötpróba-pontokat szerezhetsz, és úszósapkát kapsz ajándékba.
 
Jegyvásárlás a Vizesgálára illetve nevezés az Ötpróba úszóversenyre a Vizesgála honlapján.
 
 
 
A VIZESGÁLA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

Duna Aréna
2019. november 17.
1138 Budapest, Népfürdő utca 36.

Kapunyitás: 16:00
Gálaműsor: 17:00–20:00

 
Tombolj velünk a lelátón a legnagyobb hazai sztársportolók showműsorán!