Az előzetes várakozásokat felülmúló résztvevői számmal került megrendezésre a II. Nagy Sportágválasztó Nap. A pénteki napon iskolai csoportokat vártunk és közel 1500 tanuló ismerhette meg és próbálhatta ki a jelenlévő, több mint 40 sportágat.

Széles palettáról választhattak az érdeklődők, hiszen felsorolni is sok, hogy mely sportágak kipróbálására nyílt lehetőség. Nagy sikert aratott ismét a kajak-kenu medence, ahol több evezős szakág megismerésére nyílt lehetőség, valamint a sí lesikló pálya és a lovas sportok helyszínei is, de nagy érdeklődés mellett próbálhatták ki a jelenlévők a boksz, judo, torna, aikido, vívás, röplabda, úszás, sportlövészet sportágakat is.   

A különböző sportágak színhelyeinél több élsportolóval is találkozni lehetett, többek közt Kovács Ágival, Bárdosi Sándorral és Kótai Mihállyal.

 

A szombati napon a családoké volt a főszerep, ahol kicsik és nagyok egyforma lelkesedéssel mentek helyszínről-helyszínre és ismerkedtek a különböző sportágakkal. A sportágválasztó keretein belül adott volt a lehetőség néhány kevésbé közismert sportág kipróbálására is, elég csak a furcsa nevű krav-maga, kettlebell vagy az Amerikában népszerű base ball-ra és rögbire gondolnunk.

Ismert sportolókból a második napon sem volt hiány, hiszen a különböző helyszíneken megtalálható volt Kropkó Péter, Kovács Antal, Kis Gergő, Kolonics György valamint Erdei „Madár” Zsolt, akivel Mester utcai üzletünkben dolgozó kollégánk Oláh Sanyi össze is mérte az erejét.

 

A jó hangulatú rendezvény házigazdája Hajdú B. István volt, aki örömmel tett eleget a felkérésnek és érdekesebbnél érdekesebb kérdésekkel kapta mikrofonvégre a résztvevőket, ezzel is szórakoztatva a rendezvényre kilátogatókat.

Azoknak sem kell bánkódni, akik elszalasztották a sportágválasztót, hiszen a szervezők már a szeptemberben megrendezésre kerülő harmadik rendezvényen törik a fejüket.

 

II. Nagy Sportágválasztó Napon megismerhető és kipróbálható sportágak:

- Evezés
- Triatlon
- Darts
- Vadvízi kajak
- Röplabda
- Labdarúgás
- Úszás
- Hegyikerékpár
- Vízilabda
- Teke
- Íjászat
- Paraspotok 
   (csörgőlabda, judo)
- Krav-maga
- Lovas sportok
- Asztalitenisz
- Ökölvívás
- Vívás
- Judo
- Fitness
- Golf
- Kick-box
- Bírkózás
- Testépítés
- Jégkorong
- Sí
- Gyorstollaslabda
- Kettlebell
- Kajak-kenu
- Rafting
- Gokart
- Atlétika
- Sumo
- Tájfutás
- Karate
- Kendó
- Öttusa
- Kézilabda
- Rögbi
- Torna
- Tenisz