A 2008 májusában megrendezendő Rafting Európa Bajnokságra, és az azt megelőző kvalifikációs versenyekre készülő Kanyon Raft Team és a Merkapt Zrt, mint a csapat hivatalos támogatója, közös akciót szervezett.

2008.04.10. és 2008.05.19 között bármely Merkapt üzletben történő vásárláskor egy 15% os kedvezménykártyát adtunk minden kedves vevőnknek, amely 15% kedvezményre jogosítja egy kétnapos ausztriai vadvízi evezés árából, amelyet a Kanyon Aktív Utazási Irodában használhat fel. Emellett minden vásárlónknak, egy nyereményszelvény kitöltésével, esélye nyílt egy kétszemélyes vadvízi hétvége megnyerésére is.

 

 

Megtartottuk a nyereményjátékunk sorsolását, a szerencse

Bálint János

nevű kedves vásárlónknak kedvezett, aki megnyerte a kétszemélyes vadvízi hétvégét (két éjszaka szállással, panzióban, reggelivel és egy bográcsvacsorával) a Salza folyóra!

Szívből gratulálunk neki!

 


A kedvezménykártyák felhasználásának határideje: 2008. 09. 15
A kedvezményes program ára 18.600 Ft/fő, amely kedvezmény a szállás árára nem vonatkozik.


 

2008. 09. 22. Megnyertük a boszniai Európa Kupát! A Kanyon Raft Team összetettben is győzni tudott!

Nyolc hónappal a boszniai Rafting Világbajnokság előtt első helyen végeztünk a Vrbas folyón megrendezett Európa Kupán!

Szeptember 19-21-én Boszniában, a jövő évi világbajnokság helyszínén rendezték meg az idei vadvízi idény egyik utolsó Európa Kupa futamát. A verseny egyben magyar válogató is volt a VB-re, amit a Kanyon Raft Team női és férfi csapata könnyedén nyerhetett meg, hiszen sajnos egyetlen hazai kihívója sem akadt ezen a fordulón.

A rafting versenyek előtti napon szinte mindig lehet gyakorolni a pályán, most viszont erre nem volt lehetőség. Az első szlalom futam egyből "élesben" ment, ami még a hazai csapatok közül is sokat megtréfált: a mieink már azzal az élmezőnyben maradtak, hogy nem borultak fel. A második futam még jobban sikerült, így a lányok a második, a fiúk a harmadik helyen zárták a szlalom versenyt. Ezután a sprint következett, ahol az elmaradt edzéslehetőség nagyban befolyásolta az eredményeket: a két hazai csapat mellett a mieink régi riválisa, a szlovén válogatott állhatott még dobogóra. Ebben a versenyszámban a magyar lányok a második, a fiúk pedig a negyedik helyen végeztek. 

Az ezt követő Head to Head versenyszámban viszont már senki sem tudta megszorítani a Kanyon-UTE csapatait: Mind a női, mind a férfi csapat egymás után nyerte a futamokat, míg végül mindketten a dobogó tetejére állhattak. Ebben a versenyszámban első alkalommal sikerült Európa Kupát nyerni a kanyonos fiúknak, és ugyancsak most először az összetett győzelem is elérhetőnek tűnt, hiszen három versenyszám után csapatunk a második helyen állt a nagy rivális szlovének mögött mindössze egyetlen ponttal lemaradva.

Másnap a hosszútávú Down River versenyszámnak tehát nagy tétje volt: a győztes egyben az összetett győzelmet is megszerezhette. Bár az élen álló szlovének jó formában versenyeztek, a Kanyon csapata nagy küzdelemben mégis győzni tudott, és a magyar csapat így élete első összetett Európa Kupa győzelmét is ünnepelhette a Down River győzelmen túl. Az újjáalakult női csapat is remekül teljesített: A hosszú távú számban elért második helyükkel bebiztosították összetett ezüstérmüket is.

Ezzel a versennyel a magyar csapatok számára gyakorlatilag véget ért a vadvízi szezon, de ez nem pihenést jelent: A raftingosok síkvízi társaikhoz hasonlóan már meg is kezdték az alapozó edzéseket, hiszen a május végi Rafting Világbajnokságon már csúcsformában kell rajthoz állniuk.

Kanyon Raft Team

Nők: Berekalli Éva, Süveges Lilla, Sziklenka Rita, Fórizs Réka, Fegyver Erika, Egedy Nóra.

Férfiak: Fodor Szabolcs, Simon Ádám, Kovács Zoltán, Kormanik Soma, Schromm Barnabás, Iványi Gábor.

2008. június 12.-15. Magyar raftingosok biztató szereplése az elő- Világbajnokságon

Alig néhány nappal a Rafting Európa Bajnokság után, ahol két ezüstérmével a Kanyon Raft Team a magyar vadvízi evezés eddigi legnagyobb sikerét érte el, Boszniában, a jövő évi világbajnokság helyszínén folytatták a fiúk versenyzést – és a sikerszériát. A verseny hivatalosan Világkupa futamként szerepelt, valójában azonban sokkal több volt annál: ez volt a tulajdonképpeni elő-világbajnokság, amin egy évvel a nagy esemény előtt a legjobb Európán kívüli csapatok is részt vettek, köztük a többszörös világbajnok brazil és japán válogatott is, azaz a világ legjobbjai. 

A magyar csapat legfontosabb versenye idén az Európa Bajnokság volt, ezért a fenti elit csapatokkal szemben a kanyonosok már nem csúcsformában, hanem elsősorban terepszemlére és tapasztalatgyűjtés céljával érkeztek Boszniába, így nem számíthattak kiemelkedően jó eredményekre sem. Az első versenynap mégis szép sikerrel indult: a szlovén csapatot leszorítva a dobogóról bronzérmet nyertek a fiúk a hosszú távú, down river versenyszámban. Az élen a brazilok végeztek a japánok előtt, mint ahogy egész hétvégén egymás közt osztoztak a dobogó két felső fokán. Másnap a sprintversenyben a japánok visszavágtak a braziloknak, a szlovének pedig sajnos a mieinknek. Mégis az itt elért negyedik hely volt talán a legbiztatóbb a jövő szempontjából, hiszen a braziloktól csupán három tized, a szlovén csapattól pedig alig nyolc század másodperccel maradt le a formán kívül versenyző magyar csapat!

Ezután a Head to Head (páros-kieséses rendszerű sprintverseny) következett, ahol nemcsak, hogy újra dobogóra állhattunk, hanem hajszál híján sikerült legyőzni a versenyszám koronázatlan királyait, a kétszeres világbajnok brazilokat is. Bár a csoda végül elmaradt, az mégis sokat jelentő epizód volt, hogy a verseny után most már a brazilok jöttek mezt cserélni a magyarokhoz, nem pedig fordítva… A szlalom versenyben érvényesült a papírforma, így nem jutott újabb érem a magyaroknak; ez az a versenyszám, amire pálya híján sajnos képtelenség hazai viszonyok között eredményesen felkészülni.

A boszniai elő-világbajnokság a Kanyon Raft Team részére a vártnál is több élménnyel és tapasztalattal szolgált. Ezek közül is talán a legfontosabb, hogy mind az eredményeket tekintve, mind pedig az élcsapatok elismerő gratulációit hallva egyértelművé vált: a magyarok a raftingsportban is felzárkóztak a világ legjobbjai közé.

Biztosak lehetünk benne, hogy a kanyonosok mindent meg fognak tenni, hogy ezt 2009-ben a boszniai Világbajnokságon is bebizonyítsák.

2008. 06. 10. Állami elismerésben részesült a Kanyon Raft Team.

Június 10-én délután az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportért felelős szakállamtitkára, Elbert Gábor fogadáson látta vendégül az elmúlt hónapokban kiemelkedő nemzetközi sikereket elért magyar sportolókat. Az ünnepségre most első ízben a hazai vadvízi versenysport képviselői is meghívást kaphattak, hiszen a Kanyon Raft Team tagjai két ezüstérmet is nyertek a néhány nappal korábban befejeződött Rafting Európa Bajnokságon, mely eredmény egyedülálló a magyar vadvízi versenyzés történetében.

2008. 05. 16. A második napon a második érem!

Az Ausztriában zajló rafting Európa-bajnokság második napja újabb magyar ezüstérmet hozott, R4-ben (négyes raft) a downriver kategóriában. A downriver lényege, hogy a csapatok egyszerre indulva - szorosan egymás mögött - teljesítik a pályát, s értelemszerűen a legjobb idővel célba érkező gárdáé a legfényesebb medália.

A férfiaknál a tegnap is ezüstérmet szerző csapat, a Simon Ádám, Iványi Gábor, Schromm Barna, Fodor Szabolcs összetételű hajó a hatodik helyről rajtolva verekedte fel magát a dobogó második fokára, az előzésre kevés és nehéz lehetőséget adó folyón ez különösen nagy eredménynek számít. A másik magyar együttes (Markovics András, Erdélyi Zoltán, Kovács Zoltán, Veres Csaba) a tizenharmadik helyen ért célba a 26 induló közül.

2008. 05. 15. Már az első nap ezüst!

A szerdai napon kezdődött a rafting Európa-bajnokság, ahol öt magyar egység képviseli hazánk színeit. Nyugati szomszédunknál, az ausztriai Wildalpenben, a Salza folyón rendezik a versenyt, amely az R4-es kategóriában (négyes raft), sprint versenyszámmal és az úgynevezett head to head-del kezdődött. Az első napon a magyar csapat ezüstérmet szerzett sprintben, éppen csak lemaradva a dobogó legfelső fokáról. A verseny érdekessége és egyben kuriózuma, hogy a döntőket este, egy kivilágított pályán rendezik meg.

A 29 induló közül, sprint kategóriában az első helyezett Hollandia mögött a Simon Ádám, Iványi Gábor, Schromm Barna és Fodor Szabolcs (tartalék: Erdélyi Zoltán) összetételű egység végzett, a bronzérmet pedig a csehek szerezték meg. A másik magyar hajó Veres Csabával, Erdélyi Zoltánnal, Kovács Zoltánnal és Markovics Andrással a tizenkettedik pozícióban zárta a futamot.

Út az ez Európa Bajnokságra! 

Hétvégén zajlott le Tacenben (Szlovénia) a Rafting Európa Kupa, amely egyben az induló magyar csapatok számára az EB-re való kijutás jogának megszerzését is jelentette. Mind európai szinten, mind a magyarok között éles verseny folyt.

Fél tucat egykori síkvizi kenus - akik közül többen régóta vadvízi túravezetőként is dolgoznak  - elhatározta, hogy megmutatja a Világnak mire képesek a Magyarok az itthon hiánycikknek számító vadvizeken. A Kanyon Aktív szárnyai alatt létrejött a Kanyon Raft Team ami az elmúlt évek alatt több sikeres eredményt is magáénak mondhat. Tavaly nyáron a csapat kissé átrendeződve, egyértelmű céljának tűzte ki a 2008-as Európa Bajnokságot, amelyet az osztrák Salza folyón rendeznek. A Merkapt Zrt. a csapat mellé állva, szponzorként segíti a Kanyon Raft Team-et a kvalifikáció megszerzésben, a versenyekre való felkészülésben és az Európa Bajnokságon való részvételben.

 

Természetesen a siker nincs ingyen és mások is vágynak rá. A hazai vadvízi túraszervező cégek közül a Hungaroraft Rafting.hués a Raftsport egységei is versenybe szálltak az EB-re jutásért.

A Tacen-ben megrendezett Európa Kupa így a magyar egységek számára válogató versenynek is számított egyben, melyet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pártfogása tett hivatalossá.

Kanyon Raft Team csapata sokakat megdöbbentő rutinnal vette hatosban a szlalom kapukat, igaz második próbálkozásra ügyesség helyett a kupa leglátványosabb sziklára akadását produkálták. Megjegyzendő, hogy ilyen helyzetből kevés csapatnak sikerülne kiszabadulni, ám a fiúk megoldották a helyzetet. Az első hibátlan kapukerülgetés nemzetközi mércével az 5. helyre volt elegendő. A többi magyar egység közül 12. helyen végzett a Hungaroraft és 13-ként a Rafting.hu.

Egyedül a hatosos sprint számban nem sikerült a Kanyon csapatának első magyarként végeznie, a Hungaroraft hetedikként megelőzte a 11. helyet elért Kanyonos fiukat.

A fiúk a négyes Sprint számban a 4. helyen végeztek. Az első és a második helyért való küzdelemről a fair play és sportdiplomácia jegyében lemondott a csapat. A bíró ugyanis 10 másodperces büntetést ítélt volna oda az ellenfél csapatának  szabálytalan testkontakt miatt, amivel a Kanyon Team kerülhetett volna ki győztesként. Mivel saját meglátás szerint nem érezték jogosnak a büntetést, így bronzmérkőzésre kerültek a német egységgel. Bár utóbbiak keltek át előbb a célvonalon, elismerték, hogy nem volt könnyű dolguk a magyar csapattal.

Tacenben két számot, szlalomot és sprintet (head-to-head) rendeztek, ezért a magyar egységek vasárnap átautóztak a Socafolyóhoz Bovec-be, hogy a szintén EB-szám Down River-ben is összemérhessék erejüket, tudásukat. A  küzdelemben már csak a magyar csapatok szálltak vízre, amit egytől egyig a Kanyon Raft Team egységei nyertek egyértelmű időkülönbséggel.

 

A számokat és a matematikai adatokat mellőzve, a lényeg az, hogy a Horvátországban megrendezendő második válogató nem jelent komolyabb veszélyt a Kanyonos csapatnak, biztosnak látszik, hogy felölthetik nemzetiszínű mezüket a májusi Európa bajnokságon.

A Kanyon Raft Team tagjai: 

Fodor Szabolcs, Simon Ádám, Kovács Zoltán, Erdélyi Zoltán, Schromm Barnabás, Iványi Gábor, Markovics András, Veres Csaba

 A csapat fontosabb eredményei:

2003 - Rafting VB Lipno - 14. helyezés
2004 - Cseh Európa Kupa - 13. helyezés

2005 - Osztrák Európa Kupa - 11. helyezés

2007 - Horvát Európa Kupa - 2. helyezés
2007 - Osztrák Európa Kupa - 3. helyezés
2007 - Rafting VB Dél - Korea 17. helyezés