Közel háromezer résztvevője volt a Kolonics György Emlékfutásnak október 23-án a Népszigeten.


 

2769 sportolni vágyó vett rész október 23-án, szerdán a Kolonics György emlékfutáson, amellyel a 2008-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenusra emlékeztünk.

 

A tisztelgők között olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is voltak, többek között a vízilabdázó Kiss Gergely, a kajakos Storcz Botond, valamint a kenus Csabai Edvin és Kozmann György.


 

Kolonics György közvetlenül a 2008-as, pekingi ötkarikás játékok előtt hunyt el váratlanul edzés közben, mindössze 36 évesen. Kolonics György sportolóként és emberként egyaránt sokak példaképe volt, ennek is köszönhető, hogy az emlékére rendezett futáson az amatőr sportolók mellett a magyar kajak-kenu sport legjobbjai is elindulnak. „Koló” maga is rendszeresen futott a Bécs-Budapest ultramaratonon, amelynek mezőnye október 23-án, a forradalom napján érkezett célba – ezért ez az emlékfutás napja.

 


 

Az idei évben, októbert meghazudtoló nyárias melegben zajló emlékfutáson 3 különböző táv közül választhattak a futni vágyók. A rutinos futók félmaratoni távon próbálhatták ki magukat, a rövidebb távokat kedvelők 11,5 km-en indulhattak, míg a legkisebbek és a futással most ismerkedők 2 km-et teljesíthettek.

A Merkapt Zrt. új marketinges kolléganője, Jakab Ágnes a 11,5 km-es távon áll rajthoz.

 

 

Minden induló a verseny egyedi pólójával illetve a sikeres beérkezést követően egy igényes egyedi befutóéremmel illetve   ötpróba pontokkal* ( *A pontokat a rendszeresen sportoló ötpróbázók értékes sportfelszerelésekre válthatják be, a   legtöbb pontot összegyűjtők közül pedig 24-en a tokiói ötkarikás játékokon személyesen szurkolhatnak majd a magyar   olimpikonoknak ) gazdagodott. Valamennyi távon és kategóriában, nemenként az 1-3. helyezettek érem és oklevél   díjazásban részesültek. Emellett az indulók között értékes nyereménytárgyak kerültek kisorsolásra.

Többek között Merkapt-os ajándékcsomagok is gazdára találtak illetve a fődíj egy 200 ezer forint értékű fűnyíró volt, melyet a több mint 10 nevezést leadó kajak-kenu klubok között került kisorsolásra.

A futószámok mellett sárkányhajós futam és vízisportág-választó is zajlott a rendezvény keretében. Ez utóbbin – amelyre először került sor – bemutatkozott a kajak, a kenu, a sup, a sárkányhajó, a szlalomkajak és az evezés.