A Merkapt támogatja a női rafting csapatot

A Merkapt Zrt. támogatásával indul a női rating csapat az Európa-bajnokságon!

 

2017 április 21-23. között rendezték meg az ausztriai Wildalpenben az európai rafting csapatok által egyik legkedveltebb rafting Európa Kupáját, valamint ez a verseny volt idén a magyar csapatok számára az első válogatóverseny is, a grúziai Európa bajnokságra.

A versenyről Süveges Lilla csapatkapitány küldte a beszámolót:

A csapatoknak külön nehézséget okozott az április végi extrém időjárás, hiszen közel 80 centiméter hó esett le a versenyt megelőző két napon, így csapatunknak már a kiutazás is kérdésessé vált. Szerencsére mind a négy magyar csapat (2 férfi: UTE Raft Team, Hungarian Hedonists, továbbá 2 női: Rafting Ladies Hungary és mi, a Hungaroraft csapata) sikeresen, balesetmentesen megérkezett a megmérettetés helyszínére. Számos nemzetközi csapatot sem tántorított el a hóesés, igen sok csapattal érkezett Olaszország, Dánia, Hollandia, Németország, Bosznia- Hercegovina, Szlovénia, de képviselte magát a házigazda Ausztria is.

A verseny az esti sprint futammal kezdődött, ahol a 6. helyezést értük el.  Másnap délelőtt a head to head versenyszámmal folytatódott a program, melyben bár taktikusan a rosszabb rajthelyről indulva az ellenfelünk elé tudtunk kerülni a végére sajnos, egy kisebb hibát vétettünk, így nem tudtuk továbbfolytatni a versenyt. Az időnknek köszönhetően, így is a 6. helyre soroltak minket, aminek nagyon örültünk. A délutáni pihenő után, mely elengedhetetlen volt számunkra a felmelegedéshez, megkezdődött az esti szlalom futam. Szerencsések voltunk, hiszen az eredeti kiírással ellentétben a két kört egymás után tehettük meg, így nem kellett újra sokat fagyoskodnunk. Talán ez is segítette abban a csapatunkat, hogy az erőnket még jobban beosztva koncentráltabban tudtunk rajthoz állni és a második körünkre egy számunkra is igen élvezetes, izgalmas kört tudunk véghezvinni. A versenyszervezők sajnos az eredményeket kicsit lassan hozták nyilvánosságra, így csak éjfélkor tudtuk meg az internetről, hogy olyannyira jól sikerült a szlalom futamunk, hogy Európa Kupa második helyezést értünk el. Az utolsó nap következett a down river versenyszám, ahol a tisztes helytállást vettük célul és a gyakorlást a grúziai Európa bajnokságra, hiszen a pontszámok alapján nyugodtak lehettünk a sikeres magyar válogató versenyt illetően.

Összességében úgy gondolom, az egész hétvégén három nagy megmérettetésen vett részt a csaptunk; az első volt a magyar válogató verseny egy nagyon erős magyar női csapattal szemben, a második az Európa Kupa, ahol számos technikásabb, tapasztaltabb csapat állt rajthoz és a harmadik nagy csatánk az extrém időjárással volt.

A válogató csapata: Ölschléger Beatrix, Fórizs Réka, Perl Anna, Bodrogi Márta és a csapatkapitány Süveges Lilla

Már csak egy hónap az EB-ig!

2017. május 22-28 között kerül megrendezésre a rafting Európa bajnokság, a grúziai Borjomi városában.

Csapatunk két turnusban fog kiutazni előreláthatólag a megmérettetésre, izgatottan várja mindenki a versenyt és a gyönyörű helyszínt, ahol először fogunk versenyezni és evezni is pályafutásunk során.

A Rafting Európa bajnokság mindig egy speciális kérdés az előzetes eredmények latolgatása kapcsán, hiszen minden ország két egységet delegálhat, így az igazi nagy rafting nemzetek duplázva jelennek meg az indulóknál. Mégis reménykedünk benne, hogy idén sikerül kitörnünk a középmezőnyből és a egy- egy számban a legjobb 8 csapat közé be tudunk férkőzni.

Eb csapat: Ölschléger Beatrix, Fórizs Réka, Perl Anna, Bodrogi Márta, Ispánki Nikoletta Zsuzsanna, Zakál Anikó és a csapatkapitány Süveges Lilla