Napjainkban, egyre többet hallani a fosszilis (leggyakoribb: szén, kőolaj, földgáz) energiahordozók csökkenéséről, elapadásáról, illetve ezek légkörre, globális felmelegedésre gyakorolt hatásukról. Tudományos szimpózium helyett néhány gondolatban szeretnénk megfogalmazni, hogy a Merkapt Zrt. miért is tartja fontosnak a megújuló energia technológia, és termékkör megismertetését, és a legmodernebb technológiáknak megfelelő termékek forgalmazását és partnereinkkel történő együttműködést.

 

 

A jelenlegi életvitelével az emberiség saját életterének megváltozását (csak néhány: Golf áramlat megszűnése, megváltozása, tavak kiszáradása, bizonyos területek elsivatagodása, gleccserek olvadása ami az ivóvíz készletekre lehet hatással, a tengervíz szintjének emelkedése) ezáltal saját maga életkörülményének romlását idézi elő.
 

A változás hatásai megmutatkoznak az időjárásban (hőmérséklet emelkedés, viharok, esőzések, áradások), mezőgazdaságban (hőség, aszály), a légkörben (ózon réteg elvékonyodása, káros UV sugárzás), megbetegedések számában, fajtájában (járványok), de akár csak bizonyos élőlények elszaporodásában is (pl. poloska). Mindenki számára hallott, ismert jelenségekre gondolunk.

Azonban felmerül a kérdés, ha ez így megy tovább milyen lesz gyerekeink, és gyerekeink gyerekeinek az élete? Milyen mértékben vagyunk hatással, a jövő nemzedékeire, és mit tehetünk, hogy élőhelyük és az éghajlat legalább azonos legyen a miénkkel?

 

Egyénenként, a szelektív hulladékgyűjtés, a csökkentett károsanyag kibocsátású gépjárművek használata mellett, a felhasznált energia származtatásával is hozzájárulhatunk a fenntartható jövő biztosításában. A megújuló energiaforrásokkal (nap, geotermikus, szél, víz), biztosíthatjuk háztartásunk eszközeinek elektromos szükségleteit, előállíthatjuk az emberi komfortnak megfelelő hőmérsékletet (hideg-meleg), biztosíthatjuk melegvíz ellátásunkat anélkül, hogy károsan befolyásolnák környezetünket és a természetet.

Gondolja át Ön is, mivel járulhat hozzá bolygónk megóvásához és keressen minket bizalommal:

 

illetve forduljon kollégáinkhoz bizalommal a lenti gomb segítségével.